logo

Комфорт, топло и тишина

pict 01 500С инфрачервено отоплението FLYME Вие ще можете да съсдадете комфортен микроклимат в помещението, като настроите оптимален режим за работа на отоплението.

Технологията Флайм съчетава два вида отопление: инфрачервено-лъчисто и конвекция.

Инфрачервен-лъчист тип отопление затопля обекти в зоната на неговото действие. Принципът на инфрачервеното отопление ви позволява почти мигновено да усетите действието на инфрачервените лъчи върху тялото си.

01.jpgВ корпуса на панела става бързо нагряване на въздуха и неговото естествено движение, този тип за отопление-конвекция- циркулиране на въздух по естествен начин, което се обуславя от разлика в температурите. Позволява топлината да достигне до найотдалечените части на помещението.

Мека, приятна топлина и комфорт се усещат веднага след включването на панела, помещението се затопля равномерно.

Предизвикателство е да откриете безшумно отопление особено в чувствителни към шума помещения като спални и офиси.

02.jpgТоплината се излъчва съвсем безшумно от цялата повърхност на панелите.

Инфрачервените отоплители FLYME са безопасни за здравето, а дори имат положително влияние върху човешкото тяло. Изследванията показват, че използването на суха топлина предизвиква субективно подобрение в общото благосъстояние, включително психичното здраве обективно засяга ставите и мускулите.

Предимства на Керамични панели FLYME

Керамични панели FLYME имат вграден електронен програматор

 • Точно измерване на температурата на електронен температурен датчик и бърз отговор на промените
 • Контрол на температурата в стаята  от 5 до 35 градуса , а също и контролирате температурата на загряване на керамичната плоча от 40 до 95 градуса
 • Всички съществуващи механични термостати или отделно разположени програматори работят с неточност на измерване температурата в 1-4 градуса и със закъснение.Това означава, че системата за отопление FLYME работи по-малко време от другите системи.
 • FLYME са с високо качество
 • Инфрачервено излъчване-керамика
 • Здравословен микроклимат в Вашия дом
 • Не изсушава въздуха
 • Липсват прах, дим, шум и миризма
 • Равномерно разпределяне на температурата в помещението
 • Ниски енергийни разходи
 • Високо ниво на безопасност
 • Защита от деца
 • Защита от прегряване
 • Красив дизайн и функционалност
 • Отлично съотношение на цена, качество и ефективност

ВИЖ ПОВЕЧЕ ТУК   https://flyme.bg/magazin/flyme

                                   EnergoLux Smart Comfort System е компактен и външно приличащ на стандартен алуминиев радиатор на водно отопление, лесно се вписва в интериора. Отсъствието на воден топлоносител елиминира много неудобства свързани с протичането и обслужването. Радиаторът може да се ползва като преносим нагревател.

Системата е универсална и мобилна – лесно е да се демонтира и мести на други места.

EnergoLux Smart Comfort System може да послужи като основно отопление за жилищни помещения, мансарди, пристройки, сгради, коите не се отопляват на газ, а също така и като допълнителен източник на топлина към вече съществуващата система за централно и автономно отопление.

Икономия 

Отсъстват първоначални разходи при инсталацията 

Не е нужно да се плаща за разработването ТУ, проект и да ги съгласува в инстанциите. Системата се монтира лесно не е нужно да се плаща на монтажници. Електрорадиаторът може да се монтира самостоятелно. Не се изисква прокарването на тръби, без разходи за покупката им и последващо възстановяване на стените.

Оптимално използване на електроенергия

Регулиране на температарута във всяка отделна стая позволява да не се повишава общата температура в целия апартамент или къща.

Интелектуалното управление дава възможност да се настрои температура, която автоматично ще се променя в определеното време. Може да се задава минимална температура за времето в което ще отсъствате и по-топла към момента в който се прибирате. Може да се отчитат различните тарифи на електроенергията в различното време от денонощието.

Ефективност

Общата мощност на радиатора е разпределена равномерно. Нагревателните елементи <<Cartridge>> които са разположени на протежение на всяка секция за постигането на ефективен топлообмен.

Алуминиевите радиатори осигуряват висока топлопроводимост.

Отсъствието течен топлоносител в радиатора увеличава скоростта на преобразуването на електрическа енергия в топлинна.

Комфорт

Възможността да започнете и завършите отоплителния сезон когата ви е необходимо.

Необходимата температура във всяка отделна стая или помещение.

Дистанционното управление на всеки радиатор чрез приложението за мобилни телефони.

Безшумната работа на електрорадиатора.

Радиаторите не се нуждаят от обслужване, тъй като са без течност.

Дълготрайност и надеждност

Разположените във всяка секция маломощни 150Вт нагревателни елементи ще послужат за по-дълго време отколкото от високо мощните нагревателни елементи.

Отсъствие на въздействието на агресивна среда (течност) на нагревателните елементи и алуминиевата секция ги правят практимески вечни.

Вероятността за излизане от строя на единнагревателен елемент винаги е по-висока отколкото на няколко едновременно.

В случай на излизане от строя на един единствен нагревателен елемент вие оставате без отопление. При излизане от строя на един нагревателен елемент в радиаторите EnergoLux Smart Comfort System, вашият сервизен ремонт може да се отложи за топлото време от годината.

Безопасност и екологичност

Вградената защита от колебание на напрежението.

Отсъствието на топлоносители изключва протичане и замръзване.

Благодарение на не високото потребление на електроенергия и работата на радиатора не претоварва електромрежата.

Достатъчно голямата площ на повърхността на алуминиевата секция позволява да се преобразува електрическата мощност в топлинна при не високи температури на повърхността на самата секция, която на свой ред не изсушава въздуха. Както е известно колкото е по-висока температурата на повърхността, толкова повече се изсушава въздухът.

 Програмираната температура на нагряването на повърхността на радиатора е от 40℃ до 80℃ защитава от възможни изгарения това е важно ако в къщата има деца и позволява да се избегнат токсични процеси на изгарения на микрочастици на прахта във въздуха, които вредят на здравето на човека.

ВИЖ ПОВЕЧЕ ТУК  https://flyme.bg/magazin/energolux