Copyright 2023 - Custom text here

Устройство и принцип на работа

ustroystvo 01

Благодарение на два екрана и термичен коридор между тях, топлинната енергия не се използва за нагряване на външната стена.

 

 1   Керамичен акумулиращ топлина панел

 2   Нагревателен елемент

 3   Термичен компаунд

 4   Алуминиев екран

 5   Метален корпус

 6   Конвекционни отвори

 7   Програматор

 8   Датчик стайна температура

 9   Мрежов кабел

 

Благодарение на горна и странична конвекция, топлинна енергия не се харчи за нагряване на стената, до която е закрепен панела.

 

 

Принцип на работа на ИНФРАЧЕРВЕНИ ПАНЕЛИ FLYME

ustroystvo 02

Електрическа система за отопление на керамични панели  FLYME  е от най-напредналите развитието в областта на алтернативно отопление днес.

FLYME технология съчетава два вида отопление - нфрачервена и конвекция.Това прави възможно не само бързото затопляне на стаята, но и поддържането на температурата, от която се нуждаете.

Комбинацията от два вида отопление В няколко пъти намалява консумацията на енергия и разходи за отопление на всякакви сгради. Особенност - вграден програматор.

Инфрачервен тип отопление.

Това е топлинния поток, който излъчва нагрятата до 95С керамика. Той затопля обекти в своята област на действие. Повърхностите и вещите акумулират топлината и отново я отдават в пространството. Инфрачервен-лъчист радиатор FLYME е eлектрически отоплител с акумулираща функция.
Мека приятна топлина и комфорт се усещат веднага след включване на панела. Инфрачервеното излъчване, произведено от керамичния елемент леко загрява не само стаята с топлинни вълни, но и прониква в дълбините на тялото и затопля тъканите, органите, мускулите, костите и ставите и ускорява потока на кръвта и лимфата, като по този начин възстановява и подмладява тялото.

Всички тела, чиято температура е по-висока от абсолютната нула, излъчват електромагнитни вълни, в това число и инфрачервени лъчи. Всяко тяло, загрято до определена температура, излъчва топлинна енергия в инфрачервения спектрален диапазон на електромагнитните вълни и може да предава тази енергия чрез лъчист топлообмен към други тела. Прехвърлянето на енергия се извършва от тяло с по-висока температура до тяло с по-ниска температура, докато различните тела имат различни излъчващи и абсорбиращи способности, които зависят от естеството на двата тела, състоянието на тяхната повърхност и т.н. Трансферът на повърхностната топлина от пода и отопляваните от отоплителните панели FLYME обекти в жилищните помещения е средно 5-10 пъти по-висок от повърхността на традиционните отоплителни уреди. Следователно, количеството въздух в зоната на престоя на хората се загрява до температурата, зададена от потребителя по-бързо, отколкото могат да направят конвективните отоплителни системи. Инфрачервеният поток, абсорбиран от повърхностите, облеклото и човешката кожа, създава топлинен комфорт без повишаване на температурата на атмосферния въздух. Въздухът в отопляеми помещения, като същевременно остава практически прозрачен за инфрачервеното лъчение, се загрява от "вторична топлина", т.е. конвекция от структури и обекти, загрята от лъчите. От природните източници в близост до нас най-мощно е Слънцето. Около половината от слънчевата енергия се излъчва в инфрачервената област на спектъра.

Полза на инфрачервените лъчи.

Установено е, че ефектът от инфрачервеното лъчение благоприятно засяга човек. Ако топлинното облъчване с дължина на вълната повече от 2 μm се възприема главно от кожата с вътрешната топлинна енергия, радиацията с дължина на вълната до 1,5 μm прониква през повърхността на кожата, частично я нагрява, достига мрежата на кръвоносните съдове и директно повишава температурата на кръвта. При определен интензитет на топлинния поток неговият ефект предизвиква приятно термично усещане.

Инфрачервеното лъчение е по-добре поносимо от процедурите за лечение на топлата вода и има по-малко противопоказания. И всичко това, защото нервните окончания на кожата реагират на инфрачервена радиация, както и на обикновена топла вода. По същия начин кръвоносните съдове се разширяват, кръвният поток се ускорява, метаболизмът се увеличава, потенето, клетъчният растеж и възстановяването на тъканите. Благодарение на всичко това, инфрачервеното лъчение има, наред с други неща, противовъзпалителни, абсорбиращи, антиспазматични и аналгетични ефекти. Топлите лъчи леко изсушават кожата и по този начин могат да бъдат използвани за лечение на много кожни заболявания, както и изгаряния.

Предимство на керамиката.

Когато панела/радиатора FLYME достигне желаната/настроената от Вас температура в помещението, той сам се  изключва (програматора свети, но уреда не взима ток). Но през това време нагрятата керамика продължава да излъчва топлина още минимум 15 минути, за тази топлина не харчите ток и пари.  

Конвекционален вид отопление.

Това е най-естественото движение на потока от горещ въздух от нагретия отоплителен уред. Студеният въздух преминава през електрическия панел и температурата в стаята бързо се стабилизира. Благодарение на горна и странична конвекция, топлинна енергия не се харчи за нагряване на стената, до която е закрепен панела.

Вграден електронен програматор.

Точно измерване на температурата на електронен температурен датчик и секундна реакция към промените и. Контрол на температурата в стаята  от 5 до 35 градуса , а също и контролирате температурата на загряване на керамичната плоча от 40 до 95 градуса.

Всички съществуващи механични термостати или отделно разположени програматори работят с погрешност на измерване на температурата в 1-4 градуса и се забавят с включването на повече от 10 секунди.

Това означава, че инфрачервените конвектори FLYME работят по-малко време от другите системи.

Ето защо FLYME система се различава от другите системи с висока икономичност, ефективност и трайност, и лесно поддържа комфортен вътрешен климат.

 

За консултация и въпроси 0876-57-15-14

ОНЛАЙН МАГАЗИН https://flyme.bg/magazin/flyme

 

инфрачервено отопление с инфрачервени радиатори от Flyme.bg

 

ОФИЦИАЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ за БЪЛГАРИЯ

«Ви Дан Групп» ЕООД

гр. София, ул. Подуево 11 В

ЕИК 204264533

Тел:+359 876 57 1514

E-mail:flymebg@abv.bg

Web-сайт: Flyme.bg