Устройство и принцип на работа

ustroystvo 01

ИНФРАЧЕРВЕНИЯ КЕРАМИЧЕН РАДИАТОР FLYME  Е EЛЕКТРИЧЕСКИ ОТОПЛИТЕЛ С АКУМУЛИРАЩА ФУНКЦИЯ, КОЙТО СЪЗДАВА УЮТ И ТОПЛИНА ВЪВ ВСЕКИ ДОМ.

Благодарение на два екрана и термичен коридор между тях, топлинната енергия не се използва за нагряване на външната стена.

 1   Керамичен акумулиращ топлината панел

 2   Нагревателен елемент

 3   Термичен компаунд

 4   Алуминиев екран

 5   Метален корпус

 6   Конвекционни отвори

 7   Програматор

 8   Датчик стайна температура

 9   Мрежов кабел

В инфрачервеното отопление на FLYME благодарение на горна и странична конвекция, топлинна енергия не се харчи за нагряване на стената, до която е закрепен радиатора.

 

Принцип на работа на Инфрачервените панели Flyme

ustroystvo 02

Лъчистото отопление с керамични панели  Flyme е от най-напредналите развитието в областта на алтернативното отопление днес.

FLYME технология съчетава два вида отопление - инфрачервено отопление и конвекция.Това прави възможно не само бързото затопляне на стаята, но и поддържането на температурата, от която се нуждаете.

Комбинацията от два вида отопление в няколко пъти намалява консумацията на енергия и разходите за отопление на всякакви сгради. Важна особенност на инфрачервените панели е вградения програматор.

Инфрачервен тип отопление.

Това е топлинния поток, който излъчва нагрятата до 95 градуса керамика. Той затопля обектите в своята зона на действие. Повърхностите и вещите акумулират топлината и отново я отдават в пространството. 
Мека приятна топлина и комфорт се усещат веднага след включването на инфрачервените панели. Инфрачервеното излъчване, произведено от керамичния панел, леко загрява не само стаята с топлинни вълни, но и прониква в дълбините на тялото и затопля тъканите, органите, мускулите, костите и ставите и ускорява потока на кръвта и лимфата, като по този начин възстановява и подмладява тялото.

Всички тела, чиято температура е по-висока от абсолютната нула, излъчват електромагнитни вълни, в това число и инфрачервени лъчи. Всяко тяло, загрято до определена температура, излъчва топлинна енергия в инфрачервения спектрален диапазон на електромагнитните вълни и може да предава тази енергия чрез лъчист топлообмен към други тела. Прехвърлянето на енергия се извършва от тяло с по-висока температура до тяло с по-ниска температура, докато различните тела имат различни излъчващи и абсорбиращи способности, които зависят от естеството на двата тела, състоянието на тяхната повърхност и т.н. Трансферът на повърхностната топлина от пода и отопляваните от инфрачервените радиатори FLYME обекти в жилищните помещения е средно 5-10 пъти по-висок от повърхността на традиционните отоплителни уреди. Следователно, количеството въздух в зоната на престоя на хората се загрява до температурата, зададена от потребителя по-бързо, отколкото могат да направят конвективните отоплителни уреди. Инфрачервеният поток, абсорбиран от повърхностите, облеклото и човешката кожа, създава топлинен комфорт без повишаване на температурата на атмосферния въздух. Въздухът в отопляемите помещения, като същевременно остава практически прозрачен за инфрачервеното лъчение, се загрява от "вторична топлина", т.е. конвекция от структури и обекти, загряти от лъчите. От природните източници в близост до нас най-мощно е Слънцето. Около половината от слънчевата енергия се излъчва в инфрачервената област на спектъра.

Полза на инфрачервените лъчи.

Установено е, че ефектът от инфрачервеното излъчване благоприятно засяга човек. Ако топлинното облъчване с дължина на вълната повече от 2 μm се възприема главно от кожата с вътрешната топлинна енергия, радиацията с дължина на вълната до 1,5 μm прониква през повърхността на кожата, частично я нагрява, достига мрежата на кръвоносните съдове и директно повишава температурата на кръвта. При определен интензитет на топлинния поток неговият ефект предизвиква приятно термично усещане.

Инфрачервеното излъчване е по-добре поносимо от процедурите за лечение на топлата вода и има по-малко противопоказания. И всичко това, защото нервните окончания на кожата реагират на инфрачервените лъчи, както и на обикновена топла вода. По същия начин кръвоносните съдове се разширяват, кръвният поток се ускорява, метаболизмът се увеличава, потенето, клетъчният растеж и възстановяването на тъканите. Благодарение на всичко това, инфрачервеното излъчване има, наред с други неща, противовъзпалителни, абсорбиращи, антиспазматични и аналгетични ефекти. Топлите лъчи леко изсушават кожата и по този начин могат да бъдат използвани за лечение на много кожни заболявания, както и изгаряния.

Предимство на керамиката.

Когато лъчистия керамичен конвектор FLYME достигне желаната/настроената от Вас температура в помещението, той сам се  изключва (програматора свети, но уреда не взима ток). Обаче през това време нагретият керамичен панел продължава да излъчва топлина още минимум 15 минути, за тази топлина не харчите ток и пари.  

Конвекционален вид отопление.

Това е най-естественото движение на горещ въздух от нагретия отоплителен уред. Студеният въздух преминава през електрическия радиатор и температурата в стаята бързо се стабилизира. Благодарение на горна и странична конвекция в лъчистите радиатори Flyme, топлина не се харчи за нагряване на стената, до която е закрепен радиатора.

Вграден електронен програматор.

Инфрачервения керамичен радиатор Flyme има вграден програматор, който точно измерва  температурата и бързо реагира към промените и. Контролирате температурата в стаята  от 5 до 35 градуса, а също и контролирате температурата на загряване на керамичния панел от 40 до 95 градуса.

Всички съществуващи механични термостати или отделно разположени програматори работят с погрешност на измерване на температурата в 1-4 градуса и се забавят с включването на повече от 10 секунди.

Това означава, че инфрачервените керамични конвектори FLYME работят по-малко време от другите системи.

Ето защо Инфрачервеното отопление FLYME  се различава от другите системи за отопление с висока икономичност, ефективност и трайност, и лесно поддържа комфортен вътрешен климат.

 

За консултация и въпроси 0876-57-15-14

 

ОНЛАЙН МАГАЗИН https://flyme.bg/magazin/flyme

 

инфрачервено отопление с инфрачервени радиатори от Flyme.bg

 

ОФИЦИАЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ за БЪЛГАРИЯ

«Ви Дан Групп» ЕООД

гр. София, ул. Подуево 11 В

ЕИК 204264533

Тел:+359 876 57 1514

E-mail:flymebg@abv.bg

Web-сайт: Flyme.bg